CAROLINE: VÅR NYE OPERASTJERNE

I vårt nye portrett har vi gleden av å presentere CAROLINE BOLSTAD WETTERGREEN.  Hun sang på et av Operaklubbens etterarrangementer sammen med Yngve Søberg.  Der og da bestemte vi oss for å portrettere henne.  Sist portretterte vi Marita Sølberg som nå er en av våre store operastjerner og er fremdeles stigende.  Caroline spår vi vil bli en ny norsk operastjerne.  Derfor er det med stor glede vi portretterer henne her på Operaklubbens  hjemmeside.

Foto: KHIO
Foto: Stephen Hutton

Caroline er født og oppvokst i Bergen.  Hun har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole.  Her studerte hun under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene.  Hun fullførte våren 2013 sin masterutdannelse ved Operahøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer.  Caroline debuterte på Den Norske Opera & Ballett i 2011 som Adelaide i «Lulu», en forestilling av Stefan Herheim.  Den påfølgende vinteren gjorde hun Serpette i «La finta Giardiniera» av Mozart.  Etter endt skolegang debuterte hun ved Operaen i Kristiansund som Vespetta i Scarlattis «Kjærlighet og

Foto: Trond Gudevold
Foto: Trond Gudevold

sjalusi».  Høsten samme år så man henne som Nattens Dronning i «Tryllefløyten» på Ringsakeroperaen.  Våren 2015 sang hun Solveigs sang fra «Peer Gynt» med Berlinger Symphoniker i Berlinfilharmonien.  Denne vinteren har hun rollen som Papagena i»Tryllefløyten» ved Operaen i Kristiansund.
Caroline er en ettertraktet konsertsanger og har gjort prosjekter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Beren, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Linderud Gård og Edvard Griegs hjem – Troldhaugen.

Her er hva Caroline sier om sin karriere til nå:

Foto: KHIO
Foto: Stephen Hutton  Fra La Bohème

Jeg begynte tidlig med musikk, og proklamerte som 10-åring at jeg skulle bli operasanger. Jeg spilte klaver fra 6-årsalderen, sang i kor fra jeg var 8 år, og senere tok jeg sangtimer fra jeg var tenåring. Videre fulgte musikklinje ved Langhaugen Videregående Skole i Bergen.  Jeg avsluttet 8 års musikkstudier i 2013, etter å ha tatt fatt på høyere utdannelse ved Norges Musikkhøgskole i 2005.

FOTO:  KHIO
FOTO:  Stephen Hutton
Foto: KHIO
Foto: Stephen Hutton

Jeg fullførte min bachelor i utøvende klassisk sang i 2009.

I løpet av min tid på Operahøgskolen har jeg fått flere utfordringer, og har fått bryne meg på roller som er spesialisert for mitt fag – koloratursopran. Som student fikk jeg ved et prosjekt med

Foto: Kenneth Dahlby
Foto: Marielle Pram

moderne musikk jobbe med en gjesteregissør fra Tyskland, Dagny Müller, som uttalte: «Ihre Leistung war absolut professionell und nicht mehr mit studentischen Maßstäben zu messen. Stimmlich ist die Emilie eine wenngleich kurze Extrempartie. Und hier gibt es für mich keine Kritikpunkte, ebenso wie in der musikalischen Vorbereitung. Szenisch war sie offen und zu allem bereit und fähig, dabei stets nach dem Sinn fragend und ihn bewertend. Wenn man etwas kritisieren müsste, wäre es dies: dass sie manchmal ein wenig ungeduldig und zu kritisch mit sich selbst ist. Was sie dann selbst mehr als nötig unter Druck setzt. Anderseits ist es gerade diese Eigenschaft, die ihre Professionalität ausmacht.»

Etter endt skolegang har jeg jobbet med flere spennende

Foto: KHIO
Foto: Stephen Hutton

forestillinger. Første jobb som frilanser (se ovenfor) var ved Kristiansundsoperaen med barokkoperaen «Dove amore e’ gelosia, eller «Der det er kjærlighet, er det sjalusi» med regissør Erlend Samnøen og dirigent Lars Erik ter Jung.  Og, med premiere om 14 dager:  Frasquita i Carmen ved samme hus. Senere i vinter skal jeg gjøre Papagena i Tryllefløyten ved Kristiansundsoperaen, noe jeg gleder meg til. En av de største oppgavene så langt som sanger kom når jeg ble bedt om å gjøre Solveig i Berlinfilharmonien under ledelse av Lior Shambadal og Sigmund Thorp, med Berliner Symphoniker i mai 2015, hvilket var en stor opplevelse.

Jeg gjør jevnlig konserter, og har sunget blant annet ved Festspillene

Foto: Per Albrigtsen Fra La Bohème i Stavern, i rollen som Musetta
Foto: Per Albrigtsen, Østlandsposten
Fra La Bohème i Stavern, her i rollen som Musetta

i Bergen, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Opera Østfold, Den Norske Opera&Ballett, Troldhaugen i Bergen, Linderud og Lier gård og andre konsertlokaler i Norge.

Vi som var på Ringsakeroperaen og så henne i rollen som Frasquita i Carmen denne høsten la merke til Carolines tydelige tilstedeværelse på scenen.

Våre medlemmer og lesere er sikkert godt kjent med Nattens Dronning i Tryllefløyten og mener at den har hørt de før.
Det har dere ikke!
Ikke før dere har hørt  Caroline og vi garanterer en stor opplevelse.

Så ung og allerede på det nivået.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

2 tanker om “CAROLINE: VÅR NYE OPERASTJERNE”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s