NY OPERASJEF OG MUSIKKSJEF

 

Vi har fått ny Operasjef og Musikksjef i Operaen vår.

Den nye Operasjefen heter Annilese Miskimmon og Musikksjefen heter Karl-Heinz Steffens.

I går ble den irske regissøren Annilese Miskimmon (f. 1974) utnevnt til nye Operasjef.  Miskimmon skal etterfølge Per Boye Hansen 1. augusti 2017.   Hun kommer allerede i løpet av 2016 til å arbeide som rådgiver og delta i planleggingen av de kommende sesongenes program.  Miskimmon kommer fra stillingen som Operasjef i Den Jyske Opera i Århus.  Denne stillingen har hun hatt siden 2012.   Hun er også en meget etterspurt regissør og neste år skal hun regissere forestillinger i Glyndebourne Festival and Tour, Teatre del Liceu i Barcelona och Kungliga Operan i Stockholm.

Foto:  Aftenposten
Foto: Aftenposten

Den tyske dirigenten Karl-Heinz Steffens (f. 1961) blir ny Musikksjef og sjefsdirigent fra om med 1. august 2016.   For tiden er Steffens sjefsdirigent for  Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz i Ludwigshafen.  Steffens er utdannet klarinettist og var vært soloklarinettist i Berliner Philharmoniker.   I 2001 ble han professor i klarinett ved  Hochshule für Musik ”Hanns Eisler” i Berlin og arbeidet her til 2008.  Snart vil Karl-Heinz Steffens debutere på operaen i Zürich der han skal dirigere Cosi fan tutte.

Se også disse artiklene i Aftenposten, Dagbladet og NRK.

(Foto:  Erik Berg, DNO&B)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s