Brev fra Operaklubbens leder

Kjære medlemmer av Operaklubben!

Både vår- og høstsesongen ved Operaen har vært preget av Korona-restriksjoner, og som dere sikkert har merket er repertoaret etter gjenåpningen noe begrenset. Hovedscenen har bare kapasitet til 200 i publikumsdelen, med plassering på tredjehvert sete og annenhver rad. Dette har fungert på de forestillinger jeg har vært på, men applausen føles tam med disse begrensingene, til tross for at alle prøver å applaudere så sterkt de kan komplettert med tramping og bravo-rop. For de forestillingene jeg har sett hittil i høst (CARMEN og VALKYRIEN) har vært strålende prestasjoner av høy internasjonal klasse!

Operaklubben, som ble stiftet 30. september 1970, blir 50 år i høst. Vi hadde tidligere i samråd med Operaen planlagt en jubileumskonsert på Scene 2 med noen av våre fremste solister fra Operaen. Men den må vi dessverre flytte til våren 2021, og håper på at vi da har mulighet til å invitere dere alle til jubileumskonsert på Scene 2.

Det er jo ikke aktuelt med noen medlemsmøter i Operaklubben på en god stund, men vi håper på at smittevernsrestriksjonene blir mindre slik at vi kan ha en orientering ved operasjef Randi Stene, kombinert med en minikonsert, på Scene 2 til vinteren når vi vet mer om hva Operaen kan by på av forestillinger og konserter.

Operaklubbens abonnement og andre abonnement ved Operaen er hvilende, og du er garantert din faste plass når Operaen gjenåpner for fullt (forhåpentligvis fra høsten 2021). Det betyr at vi ikke vil innkreve medlemskontingent til Operaklubben for inneværende sesong.

Hva vi vet foreløpig om resterende del av sesongen er at BARBEREN I SEVILLA kommer opp på repertoaret og at det kanskje blir en meget nedkortet versjon av NØTTEKEKKEREN. Ellers har Nasjonalballetten en del interessante forestillinger, samt at Operaorkesteret har mange konserter. Gå inn på operaen.no og følg med på hva som blir lagt ut.

Jeg venter spent på SOUR AGELICA, som jeg skal se i begynnelsen av oktober og HANS OG GRETE to uker senere. Her finnes det fortsatt billetter igjen. FESTKONSERTEN for KIRSTEN FLAGSTAD, som er i slutten av oktober, er dessverre allerede utsolgt.

Hilsen Stefan Axelsson
Leder

Én tanke om “Brev fra Operaklubbens leder”

  1. Kjære Operaklubben v/leder Stefan Axelsson! Jeg regner med dere er orientert om Ragnhild Strøm sin bortgang 7. mars -21. Vi i familien kjenner godt til Ragnhilds opera interesse og vi har flere ganger vært i Operaen med henne. P.g.a. Corona har alt foregått i stillhet, men vi i familien ønsker en minnestund for Ragnhild fredag 25.juni ved Såner kirke i Hølen Ragnhilds fødested. Hvis du og evn.noen fra styret vil delta er dere hjertelig velkommen. Minnestunden blir umiddelbart etter Urne nedsettelsen. Vi prøver å få til noe underholdning i den sjanger Ragnhild var glad i. Jeg må også orientere deg om at hennes bror Tor Ivar Strøm gikk bort 3 uker før Ragnhild og hans urne vil samtidig bli satt ned i familie graven.
    Sermonien er fredag 25. Juni kl.14.00 ved Såner kirke. Det bli en enkel bevertning etterpå. Velkommen!
    mvh Ragnhilds svigerinne
    Marta Koren Strøm tlf.45188001

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s