«Onegin» er Operaklubbens neste forestilling

Det er ballett denne gangen.

Tid og sted:
Lørdag, 27. januar 2018, kl. 18:00 på Hovedscenen.

Balletten ONEGIN basert på Aleksandr Pusjkins verseroman, Eugene Onegin, om kjærlighet og konvensjoner i St. Petersburg på 1820-tallet.

Foto: DNO&B

KJÆRLIGHETENS DILEMMA

Pusjkin beskrev et overfladisk sosietetsliv og et kjærlighetens dilemma. Den du var så intenst forelsket i, men ikke fikk, kommer tilbake og vil ha deg, men nå er du opptatt. Hva gjør du?

Onegin er for det meste ute etter å forlyste seg, og er avvisende og nedlatende når Tatjana tilbyr sin kjærlighet. År senere er rollene snudd, hun er godt gift og det er han som desperat vil ha henne.

TSJAJKOVSKIJ + BALLETT = SANT

Balletten heter Onegin, men det er Tatjanas historie vi følger: hennes utvikling fra ung pike til voksen kvinne – og det er hun som står igjen på scenen til slutt.  Hun sies å være den første i rekken av sterke kvinner i russisk litteratur.  Balletten danses over hele verden og de fremste danserne lengter etter å tolke Tatjana, Onegin, Olga og Lenskij.  Igjen er det Nasjonalballettens dansere som står for tur.

John Cranko spiller på de store følelsene, og han spiller på Tsjajkovskij.  Musikken er ikke den samme som i komponistens opera Eugene Onegin, men satt sammen av ulike verk for å kunne fortelle akkurat denne historien med dans.  I Onegin finner vi noen av de mest kjente og følelsesladde duettene i balletthistorien.  Når Tatjana og Onegin danser sammen for siste gang, er det ikke bare et musikalsk og fortellermessig klimaks.  Det er dans på sitt beste.

Les mer om forestillingen HER.

  • Gratis introduksjon en time før forestilling.  Vær ute i god tid, her blir det kø.
Foto: Nina Aldin Thune / Wikipedia

Etter forestillingen inviterer Operaklubben til  medlemskveld.
Denne ganger får vi besøk av Mona Levin som vil gi oss et lite kåseri om opera, operetter og musikaler.

Hvor?

I Kvinten i 3. etasje i Thon Hotel Opera.

Dette må du virkelig få med deg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s