METROPOLITAN OPERA 2017/2018

Billettsalget for operasesongen 2017/2018 starter 23. august.

Billettsalget for operasesongen 2017/2018 starter 23. august på Gimle Kino kl. 12:00.

Salget starter på nett så fort køen er avviklet.  Dette er jo en dårlig nyhet for oss som bestiller på «nett»;  et gufs fra fortiden!

PROGRAM
NORMA (Bellini)
Live forestilling (Gimle): 07.10.17 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 30.10.17 kl. 18:30.
Yppersteprestinne for druidene, Norma, elsker i hemmelighet romeren Pollione og har fått 2 barn med ham. De håper på fred mellom gallerne og romerne. Pollions kjærlighet til Norma kjølner. Han har vendt seg til den unge prestinnen Adalgisa. Da vil Norma ha kamp. Pollione skal som pant ofres til gudene. Operaen inneholder arien, «Casta Diva» som er særlig kjent gjennom Maria Callas sin tolkning.

DIE ZAUBERFLÖTE (Mozart)

Live forestilling (Gimle): 14.10.17 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 06.11.17 kl. 18:30.
Prins Tamino har gått seg vill og blir angrepet av en svær slange. Han besvimer av skrekk og tretthet, men blir i siste liten reddet av tre damer, Nattens dronnings hjelpere, som dreper slangen med sine spyd. De tre damene forsvinner igjen og en underlig skikkelse kled i fjærham kommer syngende med et fuglebur på ryggen. De er Papageno som har som levebrød å fange fugler, men han synes også det hyggelig å fange vakre piker…….. 

THE EXTERMINATING ANGEL (Adès)
Live forestilling (Gimle): 18.11.17 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 11.12.17 kl. 18:30.
Basert på den spanske regissør Luis Buñuels film med samme navn fra 1962. Handlingen foregår mellom deltakere i et middagsselskap etter en kveld i operaen,- en kveld som ender i et surrealistisk selskap som ingen kan unnslippe fra.TOSCA (Puccini)
Live forestilling (Gimle): 27.01.18 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 19.02.18 kl. 18:30.
Operaen handler om Romas forhatte politisjef Baron Scarpia sitt begjær for sangerinnen Flora Tosca. Han bruker all sin makt for å få henne, men hun er forelsket i maleren Mario Cavaradossi. Sjalu på Cavaradossi lar Scarpia sine tjenere pine og plage ham. Tosca dreper Scarpia, og det får fatale konsekvenser både for henne og Cavaradossi.

L’ELISIR D’AMORE (Donizetti)

Live forestilling (Gimle): 10.02.18 kl. 18:30. Opptak (Gimle): 05.03.18 kl. 18:30.
Den unge bonden Nemorino elsker den rike og søte Adina, som også blir elsket av sersjanten Belcore. For å lette sine kjærlighetskvaler, kjøper Nemorino en «elskovsdrikk» (i virkeligheten en flaske vin) av kvakksalveren Dulcamara. Da Adina får vite at Nemorino har måttet la seg verve til soldat, for å skaffe seg penger til disse edle dråpene, innser hun Nemorenos oppriktige kjærlighet og kjøper ham fri, og de to blir et lykkelig par. 

LA BOHÈME (Puccini)
Live forestilling (Gimle): 24.02.18 kl. 18:30. Opptak (Gimle): 19.03.18 kl. 18:30.
Paris ca 1830: Fire kunstnere bor i en kvistleilighet i Paris. Det er julaften, – de har lite penger og de fryser. Naboen Mimi kommer og ber om litt ild til lampen sin som har sluknet. Plutselig får hun et hosteanfall og må legge seg ned på sengen. I nabolaget hersker julestemning med fest og sang, men dette overskygger snart det faktum at Mimi er dødssyk. 

SEMIRAMIDE (Rossini)
Live forestilling (Gimle): 10.03.18 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 02.04.18 kl. 18:30.
Basert på Voltair’s tragedie «Semiramis»: Babylon ca år 2000 før Kristus. Yppersteprest Oroe inviterer babylonere og andre til sitt tempel, og mange kommer medbringende offergjenstander. Prinsen Assur meddeler at tiden er kommet for Dronning Semiramide, enke etter Kong Nino, til å velge sin ettefølger. Semiramide entrer til stor applaus mens både Idreno og Assur lurer på hvem som blir hennes etterfølger.

COSÌ FAN TUTTE (Mozart)

Live forestilling (Gimle): 31.03.18 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 23.04.18 kl. 18:30.
Handlingen foregår i Napoli på slutten av det 18. århundre. To unge offiserer som er forelsket i hver sin kvinne, synger sin hyllest til disse. Offiserenes venn Alfonso inngår et veddemål med dem om å sette trofastheten på prøve. Offiserene går med på å bytte roller. De later som om de skal i krigen og tar avskjed med sine elskede. Istedenfor å reise i krigen kommer de forkledt for å gjøre kur til kvinnene, – ikke til sine egne, men den annens.LUISA MILLER (Verdi)

Live forestilling (Gimle): 14.04.18 kl. 18:30. Opptak (Gimle): 07.05.18 kl. 18:30.
En far, som er paralysert av sin ærgjerrighet, og hans underordnede forsøker å skille to elskende. Grev Walter og hans slottsforvalter Wurm får landsbypiken Luisa til å forråde sin elskede, grevesønnen Rodolfo. I denne verden seirer de onde: Grevens sønn som føler seg innestengt, dreper sin elskede og seg selv. Men i døden føler de to elskende seg forent i lykke. Rudolfo drar Wurm med seg i graven og etterlater sin far uten arving.

CENDRILLON (Massenet)

Live forestilling (Gimle): 28.04.18 kl. 19:00. Opptak (Gimle): 21.05.18 kl. 18:30.
Massenets opera om Askepott er laget i 1899, synges på fransk i en produksjon laget av Lurent Pelly. Den handler om en ung pike av rik familie som blir fratatt sin rettmessige posisjon etterat hennes far er død. Hun blir gitt navnet Askepott av sin fæle stemor og slemme stesøstre. Tvunget inn i et liv som hushjelp, aksepterer hun hjelp fra en ånd som forvandler henne slik at hun kan delta i et kongelig ball og motta oppmerksomhet fra en vakker prins.

Det er ingen forestillinger i salg for øyeblikket.
Se hele sesongprogrammet fra MetOpera, klikk her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s