Ole Morten Velde, tenor

img_2318Vi har nå gleden av å presentere vår «ukjente» tenor fra Operaklubbens Julekonsert her i spalten for Ung og Lovende.
Hans fulle navn er Ole Morten Velde, 33 år og kommer fra den fantastiske øya Karmøy ute ved vestlandskysten.  Det var en stor glede å få stifte bekjentskap med ham.   Det ble en fabelaktig liten konsert med suverene kollegaer og nydelig mat etterpå, som Ole Morten selv skriver til oss.

Ole Morten forteller ellers:

Foto: ricardofoto
Foto: ricardofoto

For øyeblikket er det julekonsertene som er på plakaten.  Dette er konserter hvor jeg som oftest slipper meg litt mer løs og kaster meg ut i repertoar og instrumenter man ikke nødvendigvis forbinder med opera og operasangere.   Dette være seg Norstoga-melodier, amerikanske

Fra Elskovsdrikken
Fra Elskovsdrikken

klassikere eller norske folketoner.  Det er også en arena hvor jeg liker å utfordre meg selv på ting jeg ikke kan, så her prøver jeg meg på instrumenter som gitar, klaver og litt munnspill.

Å være operasanger et et utfordrende, men vanvittig spennende liv.  Det krever konstant arbeid for å perfeksjonere instrumentet og det er en arena preget av stor (og nødvendig) konkurranse.  Norge har mange fantastiske og etablerte sangere.  Mange talenter er på vei oppover.  Det må jobbes hardt for å skille seg nok ut til å få sikret kontinuerlig arbeid.  Men jeg liker best  de periodene hvor jeg får jobbe med sceniske produksjoner og operaens mange spennende karakterer.    Det er  mange konserter på gang og Spaserstokk-prosjekter til våren.  Det blir nok å gjøre.

Min utdanning startet med Bachelor i musikk ved Griegakademiet i Bergen, påfølgende Master ved det Kongelige Konservatorium i København og 3 år på Opera Akademiet ved Det kongelige Teater.

Foto: fra Ole Morten Velde
Foto: fra Ole Morten Velde

I år har jeg gjort Tamino (Tryllefløyten) i Kristiansund, Remendado (Carmen) Haugesund Kammeropera, dr. Siedler (Sommer i Tyrol) Opera de Setra, Fenton (De lystige koner fra Windsor, Ringsakeroperaen.  Ellers fire konserter med Winterreise i Berlin med den østerrikske pianisten Andrea Dona.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s