MARITA SØLBERG – MED NY CD

 

 

FOTO:  Simax Classics
FOTO:  Simax Classics

Marita Sølberg:   Opera Arias

Opera arias by Mozart · Catalani · R. Strauss · Dvorak · Leoncavallo · Puccini · Verdi · Bizet · Dvorak · Gounod · Rachmaninov · Bellini

Her er den etterlengtede første soloutgivelsen til Marita Sølberg! En CD med mange av musikkhistoriens vakreste opera-arier, der et gjennomgående tema er tragiske kvinneskjebner.  Marita selv søker kompromissløst det vakre, kjærligheten og dramatikken i livet.  Hun klarer å vise rollefigurenes skjønnhet og begjær, deres mørke og skjørhet.

Marita Sølberg har vært en yndling både hjemme og ute siden hun som første nordmann vant Dronning Sonjas Internasjonale konkurranse i 2001.  Nå kommer hennes første solo-innspilling, med musikk hun allerede har hatt stor suksess med på scenen.  Hun fremfører noen av tidenes høyest elskede opera-arier med en frasering, et uttrykk og et vokalt overskudd som med rette vekker internasjonal oppmerksomhet – nå senest under sin debut på Wiener Staatsoper som Mimi.

Foto:  maritasolberg.com
Foto: maritasolberg.com

Marita Sølberg har gjestet en rekke operahus verden over.  Hun har tidligere jobbet ved Operaen i Stuttgart før hun ble en av Nasjonaloperaens faste solister i 2008, hvor hun har gjort seg bemerket i en rekke ledende roller.  Flere av disse er samlet på denne utgivelsen, blant annet hennes rolle som grevinnen i Mozarts Figaros Bryllup, som VG hadde følgende å si om: «Marita Sølberg som grevinne Almaviva er helt fantastisk, stemmen hennes har en sånn nyanserikdom og inderlighet at hun kan bevege en stein. Det er og blir en eksepsjonell opplevelse å høre en sanger av hennes kaliber.»

Kvinneskjebner

Foto: Erik Berg, DNO&B I Pagliacci
Foto: Erik Berg, DNO&B
I Pagliacci

Tragiske kvinneskjebner er et yndet tema i opera-librettoer, og Sølberg levendegjør på magisk vis en rekke av de flotteste av dem her – enten det er i velkjente roller som Mimi i Puccinis La Bohéme, vannymfen Rusalka i Dvoráks opera ved samme navn, Desdemona i Verdis Otello, eller i de mindre kjente og sjeldent oppførte operaene Francesca da Rimini og Die Liebe der Danae av henholdsvis Rachmaninov og Richard Strauss.

John Fiore og Det Norske Operaorkester
Det Norske Operaorkester består av 101 fulltidsansatte orkestermusikere som medvirker i rundt 160 opera- og ballettforestillinger pr. sesong.  Dirigenten John Fiore, Den Norske Opera & Balletts tidligere musikksjef, er en av Europas ledende John Helmer Fioreoperadirigenter. Sammen danner de et sterkt fundament for Sølbergs vakre stemme og løfter frem sterke tolkninger på denne utgivelsen.

“- For en stemme! Marita Sølbergs sopran rommer både det lyriske og det dramatiske. […] Sølberg treffer nerven i hver enkelt arie så presist, så presist, loser den fram til full størrelse, slik at vi ikke har annet valg enn å gi oss hen. [Ståle Wikshåland / Dagbladet]“ 

Utgivelse: 18.03.2016 | Katalognummer: PSC1336 | EAN: 7033662013364 | Priskategori: 1CDK
Sjanger: Opera | Song with orchestra
Pris:  kr. 175,- i Operabutikken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s