Nytt fra Operaklubben og Opera til folket

Skjermbilde 2015-08-24 kl. 17.20.57

 

 

 

 

INNHOLD:

Velkomstord fra Operaklubbens leder
Generelle opplysninger
KATJA KABANOVA
MANON
Operaklubbens Jubileumskonsert
TRYLLEFLØYTEN
Oslo Operafestival
Samlet oversikt 2015/2016
Reiseplaner
Grasrotmidler – Støtt Operaklubben!

Operaklubbens styre sesongen 2015/2016:      Skjermbilde 2015-08-24 kl. 17.37.13
Stefan Axelsson, leder
Petter Maus, nestleder
May Norheim, kasserer
Berit Bøthun, sekretær
Elise Soelberg, styremedlem
Karin Koch, styremedlem
Harald Vengene, web-redaktør/styremedlem

Org.nr. 996 330 508

Kjære Operavenner!
Velkommen til en ny sesong med Operaklubben og Den Norske Opera & Ballett!
Sommeren har kanskje værmessig ikke vært hva vi ønsket, og da kan det hjelpe å tenke på at vi har en fin opera- og ballettsesong ved DNO&B foran oss. Med bakgrunn i de opplysninger vi fikk om forestillinger og produksjoner for sesongen 2015/2016 ved DNO&B, valgte Operaklubbens styre å redusere antall forestillinger til fem, 4 operaproduksjoner og 1 ballettproduksjon. De forestillinger vi valgte bort, var repriser (for eksempel Barberen, Don Giovanni, Carmen, Hollenderen, La Traviata, Lady Macbeth og én ny opera (Elysium av Rolf Wallin med premiere 12. mars 2016). Ulysses vender hjem av Monteverdi flyttes fra Scene 2 til Hovedscenen med premiere 16. januar 2016. De som vil ha disse forestillingene, kan kjøpe billetter med Operaklubbens rabatt på 20% i billettluken.
Våre arrangementer etter Operaklubbens forestillinger har vært svært populære. Ved sommeravslutningen etter La Traviata 5. juli, var Espen Langvik og Ketil Hugaas invitert til å synge for oss med Tore Dingstad ved pianoet, og de fremførte utdrag fra Gluntarne i Prøvesalen i Thon Hotel Opera. Dette fremkalte stormende applaus og begeistring blant de godt over 100 fremmøtte medlemmer. Fremmøtet var langt mer enn forventet, og vi måtte sørge for flere stoler og få laget langt flere smørbrød. Jeg håper at medlemmene fortsatt vil møte opp på våre arrangementer, både etter våre forestillinger og til våre andre arrangementer. Du kan lese mer om planlagt underholdning i denne utgaven av Nytt fra Operaklubben.
Dessverre må hotellet øke prisene for vin og smørbrød noe, slik at vi nå må betale kr. 75,- pr. glass vin og det samme pr. smørbrød. Dette er likevel svært gunstige betingelser for Operaklubbens medlemmer!
Det store arrangementet denne sesongen blir feiring av Operaklubbens 45 års jubileum, onsdag, 11. november 2015, kl. 19:00, med en stor operakonsert i Flagstad-salen i Thon Hotel Opera.  Dit kommer 3 av våre aller beste sangere; tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan og barytonen Ole Jørgen Kristiansen, akkompagnert av Tore Dingstad. Konserten kalles To Tenorer og En Baryton. Alltid like sprudlende Gjøril Songvoll er konferansier. Billettsalget starter 31. august 2015. Etter konserten er det en deilig julebuffet.  Bankgiro er vedlagt vår e-post om dette den 24.august.

Glem ikke å følge med på Operaklubbens hjemmeside http://www.operaklubben.org, der det er gjort en betydelig ansiktsløftning.  Den er gjort mer aktiv, og det legges jevnlig ut interessant stoff om opera, bl.a. har vi stor suksess med serien Månedens Portrett, der vi siden oppstarten hittil har presentert 5 operasangere og 1 pianist.  Hold deg oppdatert på hva som skjer i operamiljøet i Norge i alminnelighet og i Operaklubben i særdeleshet ved jevnlig å gå inn på vår hjemmeside!
VELKOMMEN til sesongen 2015/2016 med Operaklubben!

Stefan Axelsson
Operaklubbens leder

Generelle Opplysninger:
Operaklubbens arrangementer etter våre abonnements-forestillinger finner, om ikke annet er opplyst, sted i Kvinten, Thon Hotel Opera.  Kvinten ligger i 3. etasje ved siden av Restaurant Scala. Her får du kjøpt smørbrød til kr. 75,- og samme pris for ett glass husets vin (rød eller hvit).  Disse prisene gjelder kun på Opera-klubbens arrangementer.

Operaklubbens medlemmer får 10% rabatt på de fleste varer som selges i Operabutikken i Operaens foajé.

Vi gjør oppmerksom på vår flyer som står like ved Operaens billettluke og ville sette pris på om medlemmene sørger for å spre denne blant sine venner og bekjente.

DNO&B holder som regel en introduksjon til kveldens forestilling i Formidlingssenteret én time før forestillingsstart.  Det er nesten alltid trangt om plassen, så det lønner seg å være tidlig ute!

NB! Ved tilbud om generalprøver på Operaen, eller andre tilbud, blir disse kun sendt til dem av våre medlemmer som har gitt oss sine e-post adresser.  Vi anmoder derfor sterkt om å la oss få din e-post adresse hvis vi ikke allerede har den!  Dette fordi vi som regel ikke får langt nok varsel til å sende ut tilbud pr. post.

KATJA KABANOVA – Lørdag, 12. september 2015, kl. 18:00.
Musikken er ved L. Janacek.  Regien er ved Willy Decker, som mange husker fra flere oppsetninger i Folketeateret.  Introduksjon i Formidlingssenteret kl. 17:00.  Etter forestillingen byr Operaklubben på en hyggelig mini-konsert i Kvinten i Thon Hotel Opera med fremragende sangere. Møt opp!

MANON – Ballett – Fredag, 16. oktober 2015, kl. 19:00
Dette er en nydelig, klassisk ballett med koreografi av Sir Kenneth McMillan.  Introduksjon i Formidlingssenteret kl. 18:00.

OPERAKLUBBENS JUBILEUMSKONSERT
Onsdag, 11. november 2015, m/anledning til etterfølgende julebuffet.
Operaklubben fyller 45 år i løpet av høsten 2015 og er Operaens eldste publikumsorganisasjon.  Dette markerer vi med en flott operagalla med 3 av Norges beste sangere: TO TENORER og EN BARYTON, nemlig tenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan og barytonen Ole Jørgen Kristiansen.  Ved flygelet Tore Dingstad. Konferansier er selvfølgelig Gjøril Songvoll.  Konserten finner sted i Flagstadsalen i Thon Hotel Opera.  Billettene koster kr. 300,- pluss avgift, kr. 25,-,  og kjøpes via Billettservice, tlf.nr. 815 33133, i Narvesen-kiosker eller på nett: www.billettservice.no
Det er nummererte plasser.  Salget starter 31. august 2015.
Etter konserten arrangeres det julebuffet i Restaurant Scala til en pris av kr. 500,- pr. person. Se vedlagte innbetalingsgiro.

TRYLLEFLØYTEN – Lørdag, 9. januar 2016, kl. 19:00
En helt ny regi med revidert libretto og også litt ny musikk av denne velkjente operaen av Mozart. Introduksjon i Formidlings-senteret kl. 18:00. På grunn av lang forestilling, blir det intet etter-arrangement.

Oslo Operafestival – Oktober 2015
Se innlegg nedenfor.   Dette er et arrangement vi støtter 100% opp om! Operaklubbens medlemmer får 25% rabatt, så bruk sjansen!

Samlet oversikt over Operaklubbens arrangementer
sesongen 2015/2016:
12.09.2015 – KATJA KABANOVA – Operettekonsert
16.10.2015 – Balletten MANON
11.11.2015 – Operaklubbens store jubileumskonsert
09.01.2016 – TRYLLEFLØYTEN – Intet etter-arrangement
Mars 2016 – Medlemskveld og generalforsamling med musikalske innslag.  Informasjon om dette kommer seinere.
07.05.2016 – TURANDOT – Operahøyskolens avgangsklasse
11.06.2016 – FIGAROS BRYLLUP – Intervju m/Terje Stensvold

NB! Dette er foreløpige planer og kan endre seg.   Hjemmesiden er informasjonskilden for alt dette.  Følg med!  Følg med!
Program for medlemskveldene vil også bli gjort med plakatoppslag i Operaen.

Reiseplaner høsten 2015 og 2016:   Se utsendte e-postutgave av Nytt fra Operaklubben.

Se ellers Operaturkomitéens hjemmeside: www.operaturkomiteen.com

OBS OBS OBS OBS OBS OBS
Grasrotmidler!
Du kan støtte Operaklubben når du spiller Lotto eller Tipping! Si fra til Tippekommisjonæren når du leverer kupongen(e) at du vil støtte Operaklubben, org.nr. 996 330 508. Dette koster deg ikke noe ekstra, men Norsk Tipping vil øremerke en andel av din innsats til Operaklubben.
Styret gjør sitt beste for å få mest mulig ut av de midler vi har, men en bedre økonomi vil være til glede for alle medlemmene! Støtt derfor Operaklubben med din grasrotandel. På forhånd takk!
OBS OBS OBS OBS OBS OBSSkjermbilde 2015-08-24 kl. 17.21.05

 

 

 

 

OSLO OPERAFESTIVAL 10 ÅR JUBILEUMSKONSERT

NB! Frem til 1. september kan billetter kun bestilles via info@operafestival.no

og bestiller du før denne dato betaler du kun 950.- (fullpris: 1150).

Da får du to timers operakavalkade med fantastiske solister, kor og orkester, velkomst-drink, treretters middag med tre glass øl/vin og kaffe.

Sammen med Universitetets Symfoniorkester som dirigeres av Jørn Fossheim og Oslo Operafestivalkor, byr vi på en skikkelig jubileumsforestilling med noen av de beste solistene vi vet om. Det blir et tilbakeblikk på forestillinger som vi har satt opp gjenom årene, som Carmen, La traviata, La bohème osv. Her kommer den ene perlen trillende etter den andre.

Tid: Lørdag 10. oktober kl 18.00 (middag ca kl 20.00)

Kart

Tid & Sted
Lørdag 10. oktober kl 18.00 (middagen begynner ca kl 20.00)
Posthallen, Prinsens gate 8

Meny

Velkomstdrikk
Tre glass øl eller vin
Forrett
Kamskjell med jordskokkpuré, persilleolje og parmaskinke
Hovedrett
Kjøtt: Indrefilet av okse med grønnsaker, Anna-potet, og honning- og balsamicosaus
Fisk: Torsk med blomkålpuré, couscous, rotgrønnsaker, smør og rosmarinsaus
Dessert
Pasjonsfruktparfait med sjokoladeskum og kaffe.

Medvirkende:
Jørn Fossheim, dirigent
Einar Bjørge, regi
Universitetets Symfoniorkester
Oslo Operafestivalkor

Claire Rutter, sopran (England)
Elizabeth Norberg-Schulz, sopran
Gjøril Songvoll, sopran
Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran
Thomas Ruud, tenor
Bror Magnus Tødenes, tenor
Yngve André Søberg, baryton
Knut Skram, baryton

Flyer fra Oslo Operafestival, Opera til folket filnnes nedenfor.

Flyer Opera til Folket 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s